Communicatie

Het Calandlyceum gebruikt verschillende kanalen om intern en extern te communiceren. Hierbij een overzicht.

• Website www.calandlyceum.nl

Officiële site van school, met inhoudelijke en praktische informatie over school. Op de homepage staat een kalender met schoolactiviteiten. De site kent een besloten gedeelte voor leerlingen, ouders en personeel, het webportal Mijn Caland. Inloggen kan via de homepage (bovenaan de pagina). Wachtwoorden worden verstrekt door de Servicedesk (servicedesk@calandlyceum.nl).

• It’s Learning

It’s Learning is de elektronische leeromgeving van school. Leraren en leerlingen wisselen hierin digitaal lesmateriaal en opgaven uit. Binnen It’s Learning is ook mailverkeer mogelijk tussen leraar en leerling, ter toelichting op lesmateriaal en/of huiswerk.

• Facebook & Twitter

Het Calandlyceum houdt actueel een Facebookpagina bij. Deze pagina geeft een beeld van wat er zoal op school gebeurt, door middel van tekst, foto’s en filmpjes. Je hoeft zelf geen Facebookaccount te hebben om de pagina te volgen, maar wie dat wèl heeft en de pagina ‘liket’ blijft via zijn tijdlijn automatisch op de hoogte. Voor snelle aankondigingen of nieuws wordt ook wel gebruik gemaakt van het Twitter-account @Hetcalandlyceum.

• Papier vs. digitaal

Het Calandlyceum streeft ernaar om de communicatie met leerlingen, ouders en leraren in toenemende mate digitaal te laten verlopen. Dat is vriendelijker voor het milieu en werkt sneller/actueler. De digitale bereikbaarheid van leerlingen en ouders wordt dan ook zeer op prijs gesteld. Mailadres gewijzigd? U kunt uw nieuwe mailadres doorgeven aan de Servicedesk (servicedesk@calandlyceum.nl), of via het online formulier in het webportal.

• Communicatie met school

Ouders die contact zoeken met leraren, afdelingsleiders of studieleiders, kunnen dat in eerste instantie het best per mail doen. De mailadressen van leraren bestaan altijd uit de combinatie voorletter/achternaam@calandlyceum.nl, dus bijvoorbeeld: pgoudsmit@calandlyceum.nl.