Exposure Projecten

Kleine groepen leerkrachten en leerlingen van het Calandlyceum trekken jaarlijks in de zomervakantie naar verre bestemmingen in het kader van zogeheten Exposure-projecten. De leerlingen worden geselecteerd op basis van hun motivatie. De reis stelt ze in staat om van dichtbij kennis te maken met verre culturen, maar daar moeten ze wel wat voor doen: ze verdienen zelf zoveel mogelijk van de reiskosten door zaterdagbaantjes aan te nemen, of krantenwijken te gaan lopen, of benefietactiviteiten te ontplooien.

Leraren en leerlingen bewegen zich op de plek van bestemming niet louter als ‘toerist’ rond. Waar mogelijk wordt contact gemaakt en aangesloten bij (activiteiten) van de lokale bevolking, meestal de jeugd/op school. Er wordt dan bijvoorbeeld met lokale kinderen gespeeld, gezongen of gedanst.

Kijk hier voor meer informatie:

Voor meer informatie over Exposure-projecten uit het verleden:

• 2012: India Exposure Project: filmpje
  • 2015: Filipijnen Exposure Project: filmpje