First Electro League

Het Calandlyceum neemt met zijn e-kart deel aan de First Electro League. De FEL staat open voor scholen uit voortgezet- en beroepsonderwijs en is bedoeld om leerlingen op een aansprekende manier met techniek te laten werken.

De scholen vormen een raceteam rond een elektrisch aangedreven superkart. Ze racen er niet alleen mee, maar moeten de e-kart ook doorontwikkelen. Zodoende bestaat een team uit coureurs, monteurs, een teamleider en PR-medewerkers die voor publiciteit en extra sponsors zorgen. Het team werft zelf inkomsten voor de aanschaf van onderdelen, stickers en teamkleding. Bij het Calandlyceum is de techniek in handen van het leerlingen van het Technasium, de commerciële/representatieve kant wordt verzorgd door leerlingen van Management & Organisatie.

Deelnemende scholen aan het seizoen 2015-2016 (stand) waren:

TechportDe First Electro League is een initiatief van het Techport. Daarin werken de stichting Techno Challenge, Tata Steel en het Expertisecentrum Wetenschap & Techniek samen. Partners zijn onder meer Jet-Net (Junior), de TechniekRaad NH, de Techport Campus en de provincie Noord Holland.