Informatie voor groep 8

Zit je in groep 8 en ga je volgend jaar naar de middelbare school? Dan ben je hier op de goede plek voor meer informatie over het Calandlyceum. (Uiteraard zijn ook ouders/verzorgers van harte welkom om hier rond te kijken…)

Denk je dat je van de basisschool een advies vmbo-t, havo of vwo krijgt, dan kun je daarmee in principe op het Calandlyceum terecht. Voor leerlingen met een vwo-advies bestaat ook de mogelijkheid om het gymnasium of het technasium te volgen. Op het gymnasium krijg je als extra vakken Grieks en Latijn, op het technasium krijg je extra uren Onderzoek & Ontwerp.

Voor alle leerlingen is er de mogelijkheid om een profiel te kiezen. Je kiest er dan voor om bijvoorbeeld extra uren kunst of sport te doen. Klik op een van de profielen hieronder om er meer over te lezen:

(Noot: Lumion, het voormalige Caland 2, is een zelfstandige zusterschool van het Calandlyceum. Voor meer informatie over Lumion, klik hier.)

• Informatie over de aanmeldingsprocedure staat ook op de site van de gemeente Amsterdam, klik hier.
  • Voor een filmpje over hoe de matchingprocedure in Amsterdam werkt, klik hier.
  • Voor het tijdpad van de matchingprocedure, klik hier.