Kartteam

Kartteam, 7 juni 2016.

Het Calandlyceum gaat met ingang van het schooljaar 2016-2017 deelnemen aan de First Electro League. De First Electro League is een competitie waarbij scholen uit voortgezet- en beroepsonderwijs werken aan de ontwikkeling van een e-kart, een kart die volledig door stroom wordt aangedreven. Met maandelijkse frequentie rijden de scholen tegen elkaar op kart-circuits in Nederland.

Onderwijs

Het Calandlyceum zet het kartproject op twee fronten in. Vijfdejaars Technasiumleerlingen (Onderzoek & Ontwerpen) zullen aan het project werken voor hun meesterproef in het zesde jaar. Vijfdejaars leerlingen Management & Organisatie (M&O) gaan met de kart aan de slag als businessproject. Zij bekommeren zich om financiering, sponsoring en marketing. Klik voor een achtergrondartikel op onderstaande link.

Team

• Leerlingen O&O: Bianca Liefhebber (coördinatie), Caya de Haas (coureur), Jasper Insinger (techniek), Laurens de Vries.
  • Leerlingen M&O: Fréderique van Arkel, Stanja van Kerkwijk, Jagvir Bal, Jeroen Kuiper, Laurenz Kilian, Sam Koot.
  • Begeleiding: Rutger Gast, Joppert Appelman (Technasium), André Houtenbos (M&O), Michael Rippens (sport), Ton de Jong (communicatie).

Nieuws

Nieuws en nieuwtjes over het kartteam Calandlyceum zullen te vinden zijn op calandlyceum.nl/kartteam en de Facebookpagina van het Calandlyceum.

Mail: kartteam@calandlyceum.nl

Meer informatie: