Kunst & cultuur

Op het gebied van kunst & cultuur kun je deelnemen aan de volgende (extra) activiteiten.

Talentuur dans

Hou je van dansen? Dan kun je op de woensdagmiddag (16.15.-17.45 uur) terecht in de theaterzaal voor het talentuur dans, onder leiding van Mandy Dyonne Lieveld, dansdocente (afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten). Je maakt kennis met verschillende dansstijlen, van streetdance en hiphop tot salsa en modern. Woensdag 8 oktober komt Shaggy weer dansles geven. Er wordt toegewerkt naar een uitvoering op 15 november. (Aanmelding: mlieveld@calandlyceum.nl)

Brugklastheater

Altijd al eens op een podium willen staan voor een publiek? Lijkt het je leuk om eens als acteur of actrice door het leven te gaan? Zin om te spelen in een spetterende theatervoorstelling? Doe dan mee aan het Brugklastheater van het Calandlyceum! Leerlingen uit de brugklassen maken ieder jaar een voorstelling. Daarvoor kun je je aanmelden bij aderuiter@calandlyceum.nl, of naar de informatiebijeenkomst komen op vrijdag 24 oktober, het zevende uur, in 019. (Alleen bij overaanmelding worden er audities georganiseerd.)

Calandtheater

Voor leerlingen van tweede klas en hoger die graag acteren is er Calandtheater. Daarin werkt het Calandlyceum samen met Toneelgroep Amsterdam en Rabobank Amsterdam. De afgelopen twee jaar werden bijzondere bewerkingen van Hamlet-toneelstukken tot stand gebracht. Klik hier voor een filmverslag.

Talentuur muziek

Dol op muziek? Wil je eens verschillende instrumenten uitproberen, of meer leren over muziek en geluidstechniek? Dan kun je je vanaf dinsdag 21 oktober uitleven in het talentuur muziek, onder leiding van muziekdocent Mark Groot Kormelink. Keyboards, piano, gitaren, basgitaren en drumstellen aanwezig. Het talentuur muziek is er op de dinsdag in het 7e en 8e uur, in het muzieklokaal (036).

Atelieruur

In lokaal 017 is inmiddels het atelieruur al begonnen: op de maandagmiddag kun je er in het 7e en 8e uur terecht bij mevrouw Kortschot. Je kunt er dan bijvoorbeeld zelf een bordspel maken, een mozaiekspiegel, een portret, of werken met gips of andere materialen.

Evenementen

Regelmatig organiseert het Calandlyceum extra culturele evenementen, zoals Music4You, So You Think You Can Dance en Caland’s Got Talent.