Landingspagina

parachute-smallerIn navolging van leraren en ouders hebben ook leerlingen van het Calandlyceum nu een eigen online ‘landingspagina’. Via die startpagina kunnen leerlingen eenvoudig naar alle applicaties die voor school nodig zijn, van IT’s Learning en SOM Today tot Diataal, Muiswerk en Qompas. Naast dit nieuwe webportal (te bereiken via portal.office.com) krijgt iedere leerling gratis de beschikking over een installatie van het volledig Office-pakket van Microsoft. Dat biedt tal van mogelijkheden. Uiteraard zitten vertrouwde toepassingen als Word, PowerPoint en Excel in het pakket. Maar er zijn ook andere, mooie extra’s.

Zo kun je aantekeningen maken en delen in OneNote. Leerlingen kunnen bovendien ieder voor 1 terrabyte aan documenten opslaan in de cloud, via OneDrive. Online zijn er meer mogelijkheden. Je kunt al je bestanden voortaan vanuit je OneDrive ook online kunt bewerken in de online-versies van Office. Verder kun je nu ook presentaties maken met Sway (een soort Prezi), enquêtes houden via Forms, projecten organiseren via Planner en zelfs video’s uploaden op een eigen, besloten videokanaal.. Zoekplatform Delve helpt je op basis van trefwoorden om aan de hand van trefwoorden recent gebruikte documenten over een onderwerp te vinden. Informatie van- en over school valt boven te halen via SharePoint.

Portal en Office 365 zijn sinds maandag 29 augustus 2016 voor leerlingen bereikbaar. Om in te loggen gebruiken leerlingen hun leerlingnummer en hun bestaande wachtwoord. Brugklassers krijgen in de eerste weken hun leerlingnummer en een wachtwoord van school, in combinatie met een kennismaking met de computerlokalen. Leraren en afdelingsleiders kunnen via het nieuwe portal rechtstreeks met leerlingen, klassen en jaarlagen communiceren. De landingspagina zal daarom – zo is de verwachting – snel uitgroeien tot hét communicatiekanaal en hét online werkplatform voor leerlingen.