Leerlingen Calandlyceum werven fondsen voor waterputten in India

Leerlingen van het Calandlyceum te Amsterdam overhandigden vandaag een cheque van ruim 1600 euro aan de Stichting Quality For Life Foundation. Met dit bedrag kan de Stichting twee dorpen in India voorzien van waterputten voor schoon drinkwater.

Directeur Jan Mattijs Heinemeijer sprak zijn trots uit over deze prestatie van de leerlingen. Hij benadrukte dat het belangrijk is om buiten de school ook dit soort initiatieven te steunen en mensen aan de andere kant van de wereld aan zoiets belangrijks te helpen als schoon drinkwater.

Lelita Bindraban, voorzitter van de stichting, nam de cheque stralend in ontvangst en bedankte de leerlingen én via hen natuurlijk de gulle gevers, voor deze mooie gift. Zij vertelde nogmaals hoe belangrijk schoon drinkwater is in deze gebieden, waar het nu bijvoorbeeld 45 graden is! Vorig jaar startte het Calandlyceum als eerste school in Amsterdam met fondsenwerving voor deze Stichting en werd een waterput mogelijk gemaakt. Een mooie foto van de pomp, met blije dorpsbewoners én een plaquette met de naam van de school wordt al gebruikt op de banners van de stichting.
Kinderen uit allerlei klassen, van VMBO tot VWO/Technasium deden hier aan mee. Het project is mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking tussen de vakken Aardrijkskunde, Geschiedenis, TNS, Biologie en Lichamelijke Opvoeding.

De top twee groepen kinderen werden even in het zonnetje gezet omdat zij koplopers waren in de fondsenwerving. Leerlingen lieten zich sponsoren bij de Calandloop, deden ‘heitje voor een karweitje’ of haalden geld op in de buurt, gingen naar het lokale bejaardenhuis en presenteerden de stichting bij de werkgever van hun ouders. Kortom allerlei initiatieven die samen dit mooie bedrag opleverden.
Voor meer informatie: http://qualityforlifefoundation.com/calandlyceum-amsterdam/

Meer foto’s via deze link:

<a href=https://www.calandlyceum.nl/wp-content/uploads/2017/06/DSCF6121.jpg”>DSCF6121