PoëzieRevue als afsluiting van het poëzieproject

Deze week heeft de afsluiting van het poëzieproject  voor alle tweedeklassers van het vmbo, havo én vwo plaatsgevonden.

De School der Poëzie en het Calandlyceum organiseerden de PoëzieRevue in theater de Meervaart. Per klas mogen de beste zes leerlingen hun gedicht voorlezen voor al hun jaargenoten. De show is compleet met muzikale omlijsting, een wervelende presentator en optredens van breakdance-collectief Ish. Aan het einde worden door de jury de prijzen uitgereikt.

De gedichten zijn verbazend openhartig, vaak vertederend en soms ronduit ontroerend. Het mooiste is dat de kinderen veelal zelf niet door lijken te hebben hoe mooi hun eigen gedichten zijn! Er is veel talent en creativiteit bij onze leerlingen, en het is prachtig om ze te zien hoe ze dat langzaam aan met elkaar ontdekken.

Van de gehele week is een mooi boekje gemaakt door de leraren en leerlingen.

U kunt dit boekje online lezen óf downloaden: boekje poezierevue 2017