Roadshow Bewegen

30 oktober 2017, 19.00-21.00 uur

Calandlyceum, Pieter Calandlaan 182, Amsterdam

Bewegen is belangrijk om gezond te blijven, zeker voor jongeren. Daarom organiseert de Ouderraad van het Calandlyceum in samenwerking met de Gemeente Amsterdam de Roadshow Bewegen. U bent hier, samen met uw kind(eren), van harte welkom.

Professor Erik Scherder, bekend van ‘De Wereld Draait Door’, legt uit wat het belang is van bewegen voor de ontwikkeling van het brein. Meer bewegen kan helpen om beter te presteren op school. Na een inleiding door professor Scherder, komen de leerlingen en ouders zelf aan het woord. We bespreken samen een aantal onderwerpen:

• hoeveel (of weinig) bewegen de leerlingen van het Calandlyceum eigenlijk?
  • wat hebben de leerlingen nodig om genoeg te bewegen?
  • welke rol kunnen ouders hierbij spelen?
  • wat kan het Calandlyceum doen?

Programma:

18:30 – 19:00 uur: inloop

19:00 – 19:45 uur: Inleiding door Erik Scherder over bewegen en het brein

20:00 – 21:00 uur: met elkaar in gesprek over het belang van bewegen

21:00 – 21:30 uur: afsluitend drankje

Aanmelden:

Wij vragen u vriendelijk zich aan te melden via het digitale formulier (klik hier). U ontvangt een bevestiging per email.

De Roadshow Bewegen is onderdeel van een beweegprogramma van de GGD Amsterdam. Samen met het stadsdeel Nieuw-West stimuleert de GGD jongeren in Osdorp zo veel mogelijk  te wandelen, fietsen, spelen en sporten. Bewegen is de basis voor een gezonde ontwikkeling.

Alvast benieuwd wat u te wachten staat? Bekijk dit informatieve filmpje, samen met uw zoon of dochter.

Scherder