Kunst- en Cultuurklas

Het Calandlyceum is een van de drie cultuurprofielscholen in Amsterdam. Dat betekent dat kunst en cultuur in ons bloed zit. Alle leerlingen in alle klassen krijgen er uitgebreid mee te maken. Voor leerlingen die zich naast het algemene schoolaanbod graag extra willen ontwikkelen op het gebied van kunst en cultuur, is er de Kunstklas.

De leerlingen in deze klas volgen extra uren tekenen, handvaardigheid, drama en muziek. Daarnaast krijgen ze ook de vakken dans, filosofie en CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming). Om te laten zien wat de leerlingen van de kunstklas doen, maakt elke klas gedurende het schooljaar een presentatie voor familie, vrienden, docenten, medescholieren en andere geïnteresseerden.

Daarnaast zijn er elk schooljaar vijf à zes culturele uitstapjes met de klas. De verschillende kunstdisciplines komen aan bod bij deze uitjes om leerlingen zo breed mogelijk kennis te laten maken met kunst en cultuur. Je volgt bijvoorbeeld een workshop klassiek ballet en daarna ga je naar een balletvoorstelling in het Muziektheater. Andere voorbeelden van culturele uitjes zijn een fotografieworkshop bij FOAM, een samenwerkingsproject met jeugdtheater Rast en een bezoek aan het Muziekgebouw aan ‘t IJ met de klankspeeltuin.

De kunst- en cultuurklas op het Calandlyceum is er in de eerste twee jaar van je schoolloopbaan en in 3 havo. Om in de eerste klas in aanmerking te komen voor de kunst- en cultuurklas doe je een test. Deze vindt snel na je aanmelding plaats. Tijdens deze test wordt er gekeken naar je creatieve vaardigheden en of je wat betreft samenwerking, motivatie en gedrag geschikt bent.

Lees meer over de kunstklas in de brochure Calandlyceum 2017-2018:

Meer weten over de kunstklas? Mail naar mevrouw Van der Boom: jvanderboom@calandlyceum.nl.