LOOT-brugklas

In het schooljaar 2014-2015 is het Calandlyceum gestart met de LOOT-brugklas: een aparte brugklas voor topsporters-in-de-dop, de eerste topsporttalent-brugklas van Nederland. Hierin zitten 24 topsportende brugklassers van vmbo-t, havo en vwo-niveau bij elkaar. De leerlingen vertegenwoordigen uiteenlopende takken van sport: van turnen en basketball tot voetbal en tennis.

De leerlingen in de topsportbrugklas werken volgens het systeem van Gepersonaliseerd Digitaal Leren. Ze krijgen zoveel mogelijk onderwijs op maat aangeboden met behulp van de iPad. De topsportbrugklas heeft een eigen lokaal en een eigen team van leraren. Vaste, klassikale lesuren zijn van 10.30 tot 14.15 uur. Daarbuiten hebben ze tijd en ruimte voor hun sport. Hebben ze op die momenten geen training, dan zijn er verplichte studieuren. Leerlingen in de topsportbrugklas proberen zoveel mogelijk huiswerk in de les te doen.

De topsportbrugklas krijgt ook een topsportmodule aangeboden, gebaseerd op het Athletic Skills-model. Hiermee wordt aandacht besteed aan allerhande facetten die samenhangen met de plichten en mogelijkheden van topsporters, bijvoorbeeld waar het gaat om attitude.

De LOOT-brugklas is inmiddels hét startblok voor een schoolloopbaan voor jonge topsporters op het Calandlyceum. Er bestaat inmiddels ook een doorlopende topsportleerlijn tot en met het zesde jaar.

Voor vragen of meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met de LOOT-sectie:

Bij aanmelding voor de LOOT-brugklas zijn de volgende formulieren nodig: