VWO

20150212_05424Het vwo (voorbereidend wetenschappelijk onderwijs) is de springplank naar de universiteit. Op het Calandlyceum kun je met een vwo-advies kiezen uit drie mogelijkheden: het atheneum, het technasium of het gymnasium. Ook kun je kiezen voor extra sport of extra kunst & cultuur.

Een vwo-leerling wordt gedreven door leergierigheid, nieuwsgierigheid en zelfstandigheid. We helpen je graag om dat zelfstandige werken (verder) te ontwikkelen. Daarbij is het van groot belang dat je verzorgd en foutloos Nederlands schrijft.

Vwo-leerlingen bezoeken in hun tijd op het Calandlyceum al regelmatig universiteiten voor het volgen van colleges. Daarnaast staan er van tijd tot tijd gastdocenten voor de klas en vergroten we je blik op de wereld door je mee te nemen op buitenlandse werkweken.

Kijk voor meer informatie over technasium en gymnasium op de betreffende webpagina’s: